5 Simple Techniques For rahim ağzı kanseri zararları
5 Simple Techniques For rahim ağzı kanseri zararları
Blog Article
Dış gebelik, döllenmiş bir yumurta yolculuğu sırasında daha fazla gelişmesi için uygun olmayan bir yere yuva yaptığında meydana gelir.
Uzmanlar tarafından son yıllarda arttığı belirtilen dış gebelik neden olur, nasıl anlaşılır ve tedavi şekli nasıldır gibi pek çAlright soru, bebek sahibi olmak isteyen kadınların aklına takılan sorular arasında yer alır. Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanları Dış gebelik belirtilerinin, herhangi bir hamile kadınla aynı belirtileri yaşayan kadınların bedenlerinde gözlemlediğini belirtilirlerken, dış gebeliğin normal gebelikten ayrılan en önemli belirtisinin adet kanamasının aksaması ve 12 hafta içerisinde anne adayında ortaya çıkan farklı belirtiler olduğunu ifade ederler.
Bu sitede yer alan makaleler, yorumlar, resimler ve tablolar bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler doğrultusunda hastalıklara tanı koyulamaz ve tedavi edici tavsiye olarak kullanılamaz.
Dış gebeliğin pek çok belirtisi ve verdiği sıkıntı bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kanamadır. Dış gebelik hamilelik belirtileri de vermektedir ancak şiddetli ağrı ve kanama ile de kendisini gösterebilmektedir.
Yukarıda değinmiştik fallop tüplerine zarar gelmiş ve kanama başlamış ise kan karın içi boşluğuna ilerler diye. Eğer hekim gerekli görürse kanamayı kontrol etmek amaçlı kübosentez işlemi yapabilir. Bir iğne lawnımı ile kübosentez yapılır.
Sorularınız için bize bu numaradan ulaşabilirsiniz. 444 fifty five 44 ARA BİLGİLERİNİZİ GİRİN SİZİ ARAYALIM Advertınız Soyadınız* Bu alan boş bırakılamaz. Telefon numaranız* Bu alan boş bırakılamaz.
Hormonal dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebelik gelişiminde rol oynayabilir.
Dış gebelikte de beta-hCG hormonu yüksek gelebilir. Dış gebelik tespitinde sadece bir kez beta-hCG testi yapmak yeterli değildir. Bu testin two gün arayla tekrarlanmasıyla birlikte ultrasonografi ile dış gebelik olup olmadığı denetlenmelidir.
Az önce belirttiğimiz gibi eğer embriyo rahim dışında herhangi bir yere yerleşip tutunursa dış gebelik adlandırılır. Rahim dışına yerleşen embriyo burada gelişimini sürdürmeye çalışılır. Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşir. Gebeliğin var olup olmadığı gerçekleştirilecek olan testler ile doğrulanabilir.
İlk başta herhangi bir belirti göremeyebilirsiniz. Bununla birlikte, dış gebelik gelişen bazı kadınlar, hamileliğin Detaylı Bilgi Burada olağan erken belirtilerine veya semptomlarına sahiptir.
Dış gebelik, erken teşhis ve tedavi edildiğinde genellikle komplikasyonsuz iyileşme sağlar. Ancak sonraki gebeliklerde gebeliğin normal olmasını etkileyebilir ve bazen infertiliteye yani kısırlığa neden olabilir.
Geçmiş Cerrahi veya Enfeksiyonlar varsa; dikkatli olmak ve adet gecikmesi durumunda gebeliğin yerinin tespit etmek gereklidir.
Peki her 84 gebelikten birinin yaşadvertığı dış gebelik nedir, neden olur, nasıl anlaşılır? İşte dış gebelik belirtileri, tedavisi ve hakkında bilinmesi gerekenler.
Karın Ağrısı: Genelde gebeliğin ikinci yarısından sonra alt karın bölgesinde ve kasıklarda ağrı olabilir. Bu ağrıların nedeni, büyüyen rahmi tutan bağların gerilmesi ve rahim çevresindeki kasların ve liflerin gerilmesidir. Daha önce ameliyat geçirmiş hastalarda ağrının nedeni buradaki yapışıklıklar olabilir. Her ne kadar bu ağrı masum gibi görünse de bazen altından önemli sorunlar çıkabilir. Bazen apendiks iltihabı, safra kesesi iltihabı, taşları, idrar yollarıyla ilgili sorunlar da benzer ağrılar neden olabilir.